onsdag, september 08, 2010

Mitt kvarter

Hej, jag bor i Malmö nu. Finns mycket att berätta, men då flera frågat och jag inte orkar repetera allt så tänkte jag främst berätta om det nuvarande läget.

Det är bra!
Jag läser nu då Scenproduktion vilket jag inte visste nånting om när jag sökte. Efter ett par lektioner har jag mest lärt mig om att sätta upp lampor i stora aluminiumställningar (trossar). Men det är kul, faktiskt. Senare kommer vi göra mer kreativa grejer, typ tända lamporna, men mer om det senare.

Denna har jag byggt själv nästan. Vår grupp var snabbast på att bygga och riva. Min lampa hänger näst längst till höger.


Min klass verkar kul, mycket mer artsy folk än vad jag hade hoppats på. De flesta är lite konstiga (skåningar) och resten är också rätt konstiga (göteborgare, värmlänningar och annat sånt där löst folk man läst om i sagoböckerna som rör sig utanför tullarna). Jag känner mig rätt hemma där iaf, även om jag är ensam rikssvensk.

Malmö är trevligt, jag har inte blivit skjuten än. Jag bor 30 sek från ett bageri, en pizzera, Lidl och en indisk delikatessaffär där man kan köpa kryddor och bollywoodfilmer. 5 minuter från Systemet, Apoteket, ICA, videoaffären och Möllan. Finns sjukt god falafel rätt nära där dom friterar dom när man beställer och får en rulle för 25 spänn vilket jag käkade tre dar i sträck.

Jag har varit på IKEA och köpt en massa skit, framförallt en ball nattlampa från barnavdelningen som blivit min bästa vän (se bild ovan). Man laddar den nån timme sen pulserar den stillsamt i olika färger jättelänge. Den heter Biggie Smalls för att den är ett spöke och ganska tjock.

Min utsikt över Södra Förstadsgatan, över gatan syns den indiska affären Probashi. I förgrunden min lysande kompanjon.


Men det är också lite kasst!

Knarkarkvart v1 - Biggie nickar instämmande över mitt bohemiska leve.
Jag har ingen säng ännu vilket medför att jag får ont i ryggen vilket häromdan ledde till att jag fick migrän och inte kunde åka till IKEA och köpa en på min lediga dag. Jag var där idag och prova lite, så förhoppningsvis får jag en i veckoslutet. Det tog ett tag innan jag fick mina grejer och det kändes som jag bodde i en knarkarkvart, ändock en väldigt fräsch sådan.

Knarkarkvart v2 - nu med massa bråte, men min taklampa funkar inte. Bob Dylan blickar dystert ut över misären.

Jag har även sjukt mycket silverfiskar som jag antagligen kommer tillägna ett eget inlägg för, då de är rätt fascinerande små skitdjur som jag trots det stampar ihjäl dagligen.

All for now.

/Olle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar